Login za korisnike
CAPTCHA
Molimo Vas da u polju ispod upišete tekst sa slike.
Navigacija
Donatori
Pretraga Mojekarijere
Loading
PogledajRearrange

Završavaš srednju školu i u dilemi si: nastaviti se školovati na nekoj visokoškolskoj ustanovi ili pronaći zaposlenje?! Ili, pokušati paralelno studirati i raditi?!

 

Moguće je da si odlučio nastaviti sa svojim školovanjem, ali si neodlučni po pitanju izbora fakulteta: koji je fakultet najbolji za mene, koji najbolje odgovara mojim sklonostima i interesima?! Ukoliko si u takvoj dilemi, popunjavanje upitnika profesionalnih interesa i sklonosti ti može pomoći u razrješavanju tvoje dileme, na osnovu kojega ćeš znati koja vrsta zanimanja bi ti najbolje odgovarala.

 

Možeš pogledati i listu fakulteta sa svim odsjecima i smjerovima u Bosni i Hercegovini na kojima bi mogao studirati, ili listu i opis srednješkolskih zanimanja i zvanja zajedno sa aktuelnim oglasima za posao u zemlji i regiji objavljenih na web portalima za zapošljavanje.

 

Možeš svoje mišljenje i podijeliti sa svojim vršnjacima koji se nalaze u sličnoj poziciji kao i ti, na našem diskusijskom forumu.

 

Ukoliko su tvoje dileme ipak svedene samo na pitanje studirati ili ne, i želiš više pomoći oko njenog razrješavanja, možeš pročitati i jedan opširniji članak "Studirati ili ne?!" koji ti može pomoći u razrješavanju tvoje dileme.